Volgens rapportages mag politiek gevangene Arjang Davoudi geen familiebezoek meer ontvangen na de 16e dag van zijn hongerstaking.

Op Donderdag 29 Juli bezochten de familieleden van Davoudi de gevangenis, op expliciete uitnodiging van de gevangenisofficials. Ze werden naar de bezoekruimte geleid. Davoudi werd daar ook heen gebracht, maar vlak voordat hij zijn familie kon begroeten werd hij weer terug naar zijn cel gebracht. Dit is een beproefde methode om psychologische druk op hem en zijn familie uit te oefenen.

Davoudi is in zeer slechte fysieke toestand en heeft lage bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, slecht zicht, en andere neveneffecten van de hongerstaking, en is in diverse gevallen naar het gevangenishospitaal gebracht.
(Mensenrechten en democratiserings activisten Iran – 29 Juli 2010)