Politiek gevangene Hamid Haeri (60 jaar), de vader van een inwoner van Ashraf, is overgebracht naar het Tajrish Hospitaal nadat hij is gemarteld in de Evin Gevangenis.
Volgens rapporten is hij zeer ernstig verwond aan been en heup. Zijn familie heeft getracht hem te bezoeken in het ziekenhuis, maar het werd hen niet toegestaan om al te dicht bij te komen. Men zag dat hij was geboeid en vast geketend aan het ziekenhuis bed, en dat hij geen bezoek mocht ontvangen.

Ondanks dat artsen hadden bevolen dat hij strikte bedrust in het ziekenhuis moest houden is hij na enige tijd weer naar de gevangenis overgebracht. Volgens andere rapportages hebben een paar medewerkers van het strafhof geprobeerd om familie leden van Haeri te bewegen om het bedrag van om en nabij 50.000,- dollar te betalen onder het voorwendsel dat zijn straf zou worden omgezet van een straf van 15 jaar naar 2 jaar.

(Centrum ter Verdediging van Politieke gevangenen in Iran – 25 Juli, 2010)