Veiligheids- en inlichtingen diensten in de Oostelijke Azarbeidjaanse provincie bedreigen Christenen in deze provincie, door gerechtelijke vervolgingen, ondervragingen en oproepen om te verschijnen bij deze diensten. Volgens rapporten zijn recentelijk vier agenten van het ministerie van inlichtingen binnengevallen in het huis van bekeerd Christen,

Jamal Zarin Kamari, na vertoon van een gerechtelijk bevel van het ministerie. Deze agenten hebben zijn persoonlijke spullen in beslag genomen, terwijl Karimi en zijn vrouw niet thuis waren. Toen deze agenten het huis hebben verlaten hebben ze een oproep achtergelaten waarin Kamari wordt opgeroepen om te verschijnen bij het ministerie.

Bij een eerdere gelegenheid zijn twee recentelijk bekeerde Christenen in Tabriz beschuldigd van deelname in Christelijke ceremonies in thuis-kerken, waarin de Christelijke sacramenten werden geleerd aan tot Christenen bekeerde moslims, en waarin doopplechtigheden werden uitgevoerd en ze werden beschuldigd van het oprichten van thuis-kerken.

Initieel werd een borg vastgesteld van 200 miljoen Toman, maar nadat duidelijk werd dat de veroordeelden dit niet konden betalen zijn ze na verlaging van de borg als nog tijdelijk vrijgelaten door het revolutionaire hof.

(Mensenrechten activisten in Iran – 21 Augustus, 2010)