Volgens berichten werd politieke gevangene Arjang Davoudi op zaterdag 28 augustus, de 46e dag van zijn hongerstaking, in kritieke toestand in een rolstoel naar de Intelligence Unit van de Gohardasht gevangenis in Karaj gebracht. Daar werd hij door gevangenisambtenaren gedurende langere tijd ondervraagd en bedreigd teneinde hem zijn hongerstaking te laten beëindigen. Uiteindelijk zei Davoudi nadrukkelijk dat hij zijn hongerstaking niet zou  beeindigen tot al zijn eisen waren ingewilligd.

Davoudi’s fysieke conditie  is verslechterd en zijn leven is in gevaar. Hij lijdt aan erg lage bloeddruk, ernstig gewichtsverlies en zwakte, en verminderd gezichtsvermogen. Hij brengt de meeste tijd liggend door en doet zijn privé zaken met behulp van anderen in de gevangenis.
(Mensenrechten- en democratieactivisten in Iran – 28 augustus 2010)