Mensenrechtenactiviste Mahboubeh Karami is tot vier jaar gevangenis veroordeeld door de 26ste afdeling van de Revolutionaire Rechtbank van Teheran onder voorzitterschap van rechter Pir Abbasi.

Volgens berichten werd zij beschuldigd van “het lidmaatschap van mensenrechtenactivisten in Iran, propaganda tegen de regering, vergaderen en samenzweren met de bedoeling misdaden te plegen tegen de veiligheid van het land en het publiceren van leugens”.

Karami is een bekend vrouwenrechtenactiviste en voormalig hoofd van het vrouwencomité van de mensenrechtenactivisten in Iran. Zij werd op 2 maart 2010 gearresteerd en zat 80 dagen in cellenblok 2A in de Evin gevangenis. In de zes maanden dat zij al gevangen zit heeft zij last van mentale en fysieke problemen. (Mensenrechtenactivisten in Iran – 28 augustus 2010)