Volgens berichten hebben agenten van het ministerie van inlichtingen de blogger Mohammad-Reza Pourshajari gearresteerd en overgebracht naar een cel van de Gohardasht (Rajayi Shahr) gevangenis in Karaj.
Op zondag 22 september deden geheimagenten een inval in de woning van de blogger en arresteerden hem. Ze doorzochten lange tijd zijn huis waarbij ze flink tekeer gingen. Hierbij werden zijn identiteitspapieren, eigendomspapieren van zijn woning, computer, satellietontvanger, geschriften, familiefoto’s en een aantal van zijn boeken in beslag genomen.

De gezondheid van de blogger is in de gevangenis verslechterd en hij is sinds zijn arrestatie al tweemaal naar ziekenboeg van de gevangenis gebracht wegens de fysieke druk en marteling waaraan hij werd onderworpen.

De 50-jarige Pourshajari is al een paar jaar aan het bloggen en een aantal van zijn artikelen en berichten is op diverse websites verschenen. De politieke gevangene lijdt tevens aan een ernstige hernia. (Mensenrechten en democratie-activisten in Iran – 29 september 2010)