Mohammad Oliayi Fard, een verdediger van politieke gevangenen die vastzit in cellenblok 350 van de Evin gevangenis, moet dringend overgebracht worden naar een specialistisch medisch centrum buiten de gevangenis.

Vanmorgen vroeg werd de advocaat, die tot een jaar gevangenis is veroordeeld en momenteel zijn straf uitzit, naar de ziekenboeg van de gevangenis gebracht wegens het achteruit gaan van zijn lichamelijke gezondheid.

Volgens berichten heeft de gevangenisarts een gezwel in zijn lichaam gediagnosticeerd als ‘bloedkanker’ en gezegd dat hij door een specialist moest worden onderzocht.
De advocaat, die politieke gevangenen voor de rechtbank vertegenwoordigt, moet gezien zijn kritieke toestand naar een medisch centrum buiten de gevangenis worden gebracht.
Dr Mohammad Oliayi Fard werd op 1 mei 2010 aangehouden om zijn straf van een jaar uit te zitten. Hij is beschuldigd van propaganda tegen de overheid door het geven van interviews (aan de media) en zit momenteel in cellenblok 350 van de Evin gevangenis. (Comité van Mensenrechten Reporters – 23 oktober 2010)