Volgens berichten werden de bezoeken en telefoongesprekken van de gevangen studente Shabnam Madadzadeh afgebroken op bevel van ondervragers van de geheime dienst.
Op september werden al haar contacten met de buitenwereld verbroken omdat ze haar steun uitsprak voor haar gearresteerde en gedetineerde advocaten.

Shabnam Madadzadeh ging in hongerstaking in protest tegen de arrestatie van haar advocaat Nasrin Sutodeh en de voortdurende detentie van de heer Oliayi Fard. Na haar hongerstaking werd ze overgebracht naar de Inlichtingendienst van de Gohardasht (Rajayi Shahr) gevangenis, waar ze urenlang werd verhoord en bedreigd.

Het hoofd en het assistent-hoofd van de Gohardasht Inlichtingendienst, Kermani en Faraji, verhoorden Madadzadeh en zetten haar onder druk. Ze dreigden andere aanklachten aan haar zaak toe te voegen en te zorgen voor een streng vonnis , en waarschuwden haar dat ze haar zouden overplaatsen naar de gevangenis Bandar Abbas of Ahwaz. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 14 okt. 2010)