Mohammad Oliayi Fard, gevangengenomen advocaat en juridisch adviseur van het Studentencomité ter verdediging van politieke gevangenen, is vandaag naar een ziekenhuis buiten de gevangenis gebracht wegens zijn verslechterde gezondheidstoestand. Hij werd mishandeld en geïntimideerd door een agent in burger.
Volgens berichten kwam deze met een pistool bewapende agent naar het ziekenhuis en liep daar de familie van Oliayi Fard tegen het lijf, die hem kwam opzoeken. Zij werden hierbij beledigd en mishandeld.

Oliayi Fard vrouw wilde haar man in het ziekenhuis spreken, maar werd door bovengenoemde agent uitgescholden, waarbij hij haar met getrokken pistool aanviel. Toen Oliayi Fard probeerde zijn vrouw te verdedigen, werd ook hij aangevallen. Na het zien van deze scène werd de agent in burger ontwapend door de beveiliging van het ziekenhuis, waarna Oliayi Fard werd teruggebracht naar de gevangenis …

Er is een grote kans dat Oliayi Fard kanker heeft, er werd een tumor bij hem gevonden. Hij werd tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld door rechter Pir Abbas van de 26e afdeling van de Revolutionaire Rechtbank in Teheran. (Studentencomité ter verdediging van politieke gevangenen – 15 oktober 2010)