9 november 2010 – De moeder van een vermoorde politiek activist heeft ter ondersteuning van alle moeders van politieke gevangenen een boodschap rondgestuurd waarin de terugkeer van alle politieke gevangenen naar hun families wordt geëist.

Volgens mevrouw Saltanat Rezai tolereert het Iraanse regime zelfs niet het uiten van solidariteit met de moeders van gedetineerden.
Haar zoon, Farzad Kamangar, was een dissidente onderwijzer die in mei 2010 werd geëxecuteerd door het theocratische regime.

Mevrouw Rezai zei in haar bericht van afgelopen week: “Ik heb telkens weer gezegd dat we trotse moeders zijn, geen rouwende moeders.”
“We zijn er trots op dat onze kinderen, het neusje van de zalm in dit land, de beste jaren van hun leven hebben doorgebracht in de gevangenis, of in het geval van mijn zoon zelfs hun leven hebben gegeven om hun volk te bevrijden.”