De gevangen advocate Nasrin Sotoudeh is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf, ze mag 20 jaar het land niet uit en ze mag zich 20 jaar niet met rechtskundige zaken bezighouden.

Haar man, Reza Khandan, vertelde: “Dit vonnis is medegedeeld aan haar advocaat, Nasim Ghanavi, en wij hebben 20 dagen de tijd om in beroep te gaan” …
“Ze werd tot 1 jaar veroordeeld wegens de ene beschuldiging (propaganda tegen de regering) en tot 10 jaar wegens twee andere (handelen tegen de nationale veiligheid en het niet volgen van de islamitische kledingregels bij het houden van een toespraak) “, vertelde haar man, waarbij hij eraan toevoegde dat voor alle beschuldigingen de zwaarst mogelijke straffen werden gegeven.

Volgens andere berichten kregen Nasim Ghanavi en Khandan schriftelijke dagvaardingen van de Revolutionaire Rechtbank.

“Ik moet naar de eerste afdeling van de Revolutionaire Rechtbank en werd in de dagvaarding aangeduid als “verdachte”. Ongeveer 10 tot 12 dagen na de arrestatie van Nasrin Sotoudeh kreeg ik een oproep en werd ik gewaarschuwd niet met de pers te praten”, aldus Khandan.

Sotoudeh zit  sinds 4 september 2010 in eenzame opsluiting in de Evin Gevangenis. (Comité Mensenrechten Reporters – 9 januari 2011)