Het Iraanse regime heeft Zaterdag een mensenrechten activist die gevangen zat in de gevangenis van Oroumieh (noordwesten van Iran, tegen de Turkse grens) Hossein Khezri is opgehangen, zonder dat advocaat en familie waren ingelicht.

 

Hossein is twee weken geleden naar een onbekende locatie overgebracht. Drie andere politiek gevangenen zijn in hongerstaking gegaan uit protest tegen de overplaatsing. Na de de executie, hebben de drie andere gevangenen aangekondigd door te gaan met hun hongerstaking. Twee van hen verblijven in eenzame opsluiting, en de derde is overgeplaatst naar een kantoor van de geheime dienst in Oroumieh.

SMV veroordeelt deze criminele executie, met intense emotie, en roept alle internationale organisaties en mensenrechten organisaties op om in actie te komen tegen de executies van de dictatuur van geestelijken in Iran.