Ondanks het feit dat de gevangenisstraf van drie jaar voor de student-gedetineerde Houd Yazerlu ten einde is, weigeren ambtenaren hem vrij te laten. Hij heeft ook tijdens zijn detentie geen recht gehad op verlof. Ondanks alle inspanningen van zijn familie in de zaak hebben zij geen antwoord ontvangen van de openbare aanklager van de Evin Gevangenis waar de zaak van Houd loopt.

Nazila Dashti en Hamed Yazerlu, de moeder en de broer van Houd, worden beide nog steeds gedetineerd in Evin Gevangenis en Houd bevindt zich in de celblok 3 in de Gohardasht (Rajayi Shahr) gevangenis in Karaj. Volgens berichten werd hij twee dagen geleden overgeplaatst naar celblok 4 in de kelder van deze gevangenis, samen met andere politieke gevangenen. (Centrum ter verdediging van families van gevallenen en gevangenen in Iran – 25 jan. 2011)