Behnam Iran, een christelijke man, werd gedagvaard door het Karaj gerechtshof vanwege een persoonlijke klacht tegen hem. Hij werd gearresteerd en naar een onbekende locatie afgevoerd nadat hij het gerechtshof verliet, ondanks het feit dat er niemand in de rechtbank verscheen als aanklager.

Vorige week veroordeelde een rechtbank in Karaj hem tot een jaar gevangenisstraf voor het ‘preken en verspreiden van het christendom’.
Irani werd ook in 2006 gearresteerd en gedurende 10 dagen opgesloten in een isoleercel, en op 14 april 2010 werd hij 76 dagen gedetineerd in een isoleercel in de Rajayi Shahr Gevangenis te Karaj. Hij werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor deze zaak op de aanklacht ‘opzetten tegen de overheid en preken van het christendom’ door een Revolutionaire Rechtbank. (Committee for Human Rights Reporters – 25 jan. 2011)