Politieke gevangenen in de gevangenis Gohardasht in Karaj werden plotseling allemaal overgeplaatst naar Hall 12, Celblok 4 van deze gevangenis, zonder voorafgaande waarschuwing. Momenteel worden zestig politieke gevangenen gedetineerd in deze hal. Voorheen werden hier minderjarige en jonge gevangenen vastgehouden. Deze hal is een gesloten locatie zonder communicatie met andere hallen. Er is een gang met cellen aan beide zijden en beide deuren aan de uiteinden van de gangen zijn afgesloten.

 

De meeste cellen hebben geen licht en gevangenen verblijven in het donker. De toiletten en badkamers zijn kapot en zeer onhygiënisch. De geur van rioolwater is dan ook ondraaglijk. Er is geen warm water in de badkamers en gevangenen zijn gedwongen zich met koud water te wassen. De sanitaire omstandigheden in de hal zijn abominabel.

De hal is niet verwarmd en gevangenen lijden onder zeer koude temperaturen. Het is politieke gevangenen ook verboden om hun families te bellen, en sinds hun overplaatsing hebben zij geen bezoek gehad van hun familie. Ook mogen zij niet naar de ziekenafdeling voor medicijnen sinds hun overplaatsing. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 26 jan. 2011)