Alle politiek gevangenen in de Gohardasht gevangenis werden, zonder waarschuwing vooraf, overgebracht naar cellenblok 4, van gebouw 12. In totaal betreft het zestig gevangenen. Gebouw nummer 12 werd eerder gebruikt om minderjarige gevangenen gevangen te houden, en staat niet in verbinding met andere gebouwen.

 

Door het gebouw loopt een gang, met aan weerszijden cellen. De meeste van de cellen zijn pikdonker, omdat lampen ontbreken. Toiletten en wasruimtes functioneren nauwelijks en zijn zeer onhygiënisch. De geur van het riool is ondragelijk, er is geen warm water, zodat de gevangenen zich met koud water moeten wassen. De verwarming doet het niet, en daarom is het zeer koud voor de gevangenen

.
De gevangenen mogen geen telefoongesprekken voeren, en het is hen niet toegestaan om familiebezoek te ontvangen. Sinds de gevangenen zijn overgebracht, is het hen ook niet meer toegestaan om naar het hospitaal te gaan, of om medicijnen te gebruiken.

(Mensenrechten en democratisering activisten in Iran – 26 januari, 2011)