Hossein Ronaqi Maleki, een politiek gevangene, in cellenblok 350 van de Evin gevangenis, leidt aan een nierinfectie, en is in kritieke toestand. Hij krijgt geen goede medische zorg, en is in levensgevaar.
Volgens rapportages, heeft de geheime dienst geweigerd om hem op medisch verlof te laten gaan, en heeft in plaats daarvan bevolen om  een van zijn nieren te verwijderen. De gevangenis doktoren zijn echter van mening dat hij met laser-chirurgie toe kan, en dat het verwijderen van een nier niet nodig is.

Blogger, en mensenrechten activist, Hossein Ronaqi Maleki, is het hoofd van het Iran Proxy comité, en is gearresteerd op 13 december, 2009, door de Revolutionaire Garde, in Malekan, en is ogenblikkelijk overgebracht naar cellenblok 2A in de Evin Gevangenis, die wordt gerund door soldaten van de Revolutionaire Garde.

Na een jaar van eenzame opsluiting, waarin hij zowel fysiek als geestelijk werd gemarteld, werd hij gedwongen om een valse bekentenis af te leggen op de televisie.  Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf op 19 december 2010 in een niet legaal gerechtshof, voorgezeten door rechter Pir Abbasi, het hoofd van de 26-e afdeling van het Revolutionaire Hof.

(Mensen Rechten Activisten in Iran – 1 februari 2011)