Volgens berichten is het lichaam van de geëxecuteerde politieke gevangene Zahra Bahrami door agenten van de inlichtingendienst in Semnan begraven zonder de aanwezigheid van haar familie.

Zondag 6 februari belde iemand van de inlichtingendienst om ongeveer 15:30 de dochter van Bahrami, Banafsheh Naebpour, vanuit Semnan en vertelde haar dat ze van plan waren om haar moeders stoffelijk overschot in deze stad te begraven en dat een van de familieleden bij de begrafenis aanwezig mocht zijn. Omdat het ongeveer 4 en een half uur duurt om vanuit Teheran in Semnan te komen kon de familie daar niet op tijd zijn. De agenten van de inlichtingendienst voerden hun voornemen uit om het lichaam in het geheim te begraven, zonder de aanwezigheid van familieleden, zoals ze dat gewoonlijk doen met  geëxecuteerde politieke gevangenen…

Agenten van de inlichtingendienst waarschuwden de familie om geen enkele ceremonie te houden in openbare ruimtes zoals moskeeën of gebedsruimten en zeiden dat zij ook officieel bekend zouden maken dat de familie Bahrami geen ceremonie mag houden in openbare ruimtes.

In een telefoongesprek werd ook gezegd dat de familie de Nederlandse ambassade niet mocht informeren dat Zahra Bahrami in het geheim werd begraven en dat haar familie geen herdenkingsdienst mag houden. (mensenrechten- en democratie-activisten in Iran – 6 februari 2011)