Tijdens de ongeregeldheden gisteren in Shiraz werd een student van de universiteit, Hamed Nour-Mohammadi, gedood door veiligheidstroepen.

Hamed Nour-Mohammadi studeerde biologie aan de Universiteit van Shiraz en woonde in het Dastgheib studentenhuis. Hij kwam van Khoram Abad en werd gedood op het Namazi plein bij gebouw nr. 1 van Engineering toen hij proberen te ontsnappen aan veiligheidstroepen en Bassij.

Volgens ooggetuigen werd Hamed de brug tussen de campus en het Namazi plein afgegooid en overleed nadat hij tussen de auto’s op de Saheli Straat was terecht gekomen.
Er zijn ook berichten over strenge veiligheidsmaatregelen bij de Shiraz Universiteit. Een aantal studentenactivisten mogen de universiteit en de studentenhuizen niet betreden en in sommige gevallen kreeg hun familie dreigtelefoontjes. (Daneshju Nieuws – 21 februari 2011)