Volgens berichten heeft de Islamitische Republiek een nieuw verzoek om herziening van de zaak van Sakineh Mohammadi Ashtiani afgewezen. De Hoge Raad heeft het vonnis van dood door steniging tegen Sakineh gehandhaafd en stuurde de zaak door naar Tabriz (waar ze gevangen zit).

Na het horen van dit nieuws heeft ze geprobeerd om zelfmoord te plegen. Jarenlange ondraaglijke fysieke en mentale pijn in de gevangenis en in het bijzonder de druk van de afgelopen maanden om via de staats-TV te bekennen, alsmede het opsluiten van haar zoon en haar advocaat, hebben ertoe geleid dat ze haar pols met een glasscherf doorsneed. Ze overleefde doordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Sakineh’s geestelijke toestand is slecht en ze zal waarschijnlijk opnieuw een poging tot zelfmoord doen. (Internationaal Comité tegen Steniging – 23 februari 2011)