Nasrin Sotoudeh, de gevangen advocate en mensenrechtenactiviste, mag geen wekelijks bezoek krijgen van haar familie.
Volgens berichten zit de advocate al ruim een half jaar in cellenblok 209 van de Evin gevangenis. Ze is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf en een 20-jarig uitreis- en beroepsverbod.

“Toen cipiers me kwamen halen voor het wekelijkse bezoek, dwongen ze me om de afstand tussen cellenblok 209 en de bezoekruimte geblinddoekt af te leggen”, zei ze in telefoongesprek met haar familie. “Toen ik hiertegen protesteerde zeiden de cipiers dat ik dit bezoek wel kon vergeten en ik moest weer terug naar mijn cel “, voegde ze eraan toe.
Sotoudeh heeft twee kinderen van 3 en 10 jaar, maar van de aanklager van Teheran mag ze tijdens haar detentie geen bezoek van haar kinderen. Haar kinderen hebben hun moeder al meer dan zes maanden niet gezien. (Website Kalameh – 24 februari 2011)