De politieke gevangene Zahra Jabari, die op 18 september 2009 gearresteerd werd tijdens de algemene protesten in Iran, lijdt aan hartklachten en verblijft in zeer slechte gezondheid in de Evin gevangenis. Gevangenisartsen en functionarissen van de Evin gevangenis weigeren haar echter medische zorg.

Volgens berichten lijdt ze aan een ernstige hartkwaal en kan ze  nauwelijks lopen, want ze heeft ook reuma.

Na haar arrestatie zat ze zeven maanden in een isoleercel in de Evin gevangenis. Ze werd door rechter Moqiseh tot vier jaar gevangenis veroordeeld op beschuldiging van handelen tegen de nationale veiligheid en haar straf werd in hoger beroep bevestigd. Ze werd op 7 november 2010, samen met andere vrouwelijke politieke gevangenen, overgeplaatst naar de methadon afdeling in de Evin Gevangenis. Ze heeft geen recht op verlof. (Comité Mensenrechten Reporters – 2 maart 2011)