Het revolutionaire regime en de openbare aanklager van Bam hebben de arrestaties bekendgemaakt van Baha’i burgers in Bam, Kerman en Teheran.

Volgens het staatspersbureau ISNA heeft Mohammad-Reza Sanjari, de openbare aanklager van Bam, verklaard dat deze mensen zijn geïdentificeerd en gearresteerd na een negen maanden durend onderzoek van de inlichtingendienst.

Hij vermeldde dat zij zijn gearresteerd wegens het ‘bevorderen en verspreiden van Baha’iisme onder dekking van educatieve en culturele activiteiten in een aantal kleuterscholen in Bam, Kerman en Teheran’…

Mensenrechtenactivisten in Iran berichtten op 5 maart de arrestatie van Sahar Biram Abadi, Baha’i en kinderrechtenactivist woonachtig in Kerman die werkte voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen in Bam. (Human Rights Activists in Iran – 12 maart 2011)