Volgens berichten wacht politieke gevangene Ali Zahed op zijn executie na de aanklacht van vriendschap met de geëxecuteerde politieke gevangene Mohsen Islami.

Ali Zahed (43), gehuwd met één kind, werd in mei 2008 gearresteerd na te zijn overvallen door de inlichtingendienst en overgebracht naar de geheime dienst van Shiraz. Daar werd hij beschuldigd van vriendschap met Mohsen Islami, die vorig jaar werd geëxecuteerd voor het verlenen van financiële steun aan zijn broer. De geheime dienst had een borgtocht vastgesteld voor Zahed omdat hij onschuldig werd bevonden. Die werd echter nooit uitgevoerd en Zahed werd overgeplaatst naar celblok 209 in Evin Gevangenis.

Na 19 maanden detentie zonder duidelijke aanklacht beschuldigde de 15e afdeling van de Revolutionaire Rechtbank onder leiding van rechter Salavati hem van lidmaatschap van een monarchistische vereniging en medeplichtigheid aan de aanslag in Shiraz en veroordeelde hem ter dood.

Dit vonnis werd bekrachtigd door de 36e afdeling van het revolutionaire hooggerechtshof onder rechter Ahmad Zargar. Tijdens het gerechtelijke proces mocht hij geen eigen advocaat kiezen en kreeg een advocaat toegewezen…

De zogenaamde gerechtelijke procedures in de zaak van politiek gevangene Ali Zahed zijn afgerond en hij wacht zijn executie af.
Momenteel bevinden zich zeven politieke gevangenen in dodencellen in celblok 350 van de Evin Gevangenis: de gedetineerde lerares Abdolreza Qanbari, de gedetineerde marktkoopman van de Teheran Bazaar Javad Lari, Hamid Qasemi, Mohsen Daneshpour Moqadam, Saied Malekpour and Hassan Si Sakhti. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 13 maart 2011)