12 maart 2011 – Het inspectiebureau voor smokkelwaar heeft 300 Bijbels verbrand in samenwerking met de veiligheidstroepen en de Revolutionaire Garde. Deze Bijbels werden aangetroffen in een autobus bij een checkpoint.

Volgens berichten werden op zaterdag 8 februari meer dan 300 Bijbels gevonden door het inspectiebureau smokkelwaar in samenwerking van de RGC in Salmas in West-Azerbeidzjan. Ook werd andere smokkelwaar aangetroffen zoals alcoholhoudende dranken. Deze goederen werden verbrand tijdens een ceremonie door veiligheidstroepen in het dorp Darishak.

Ook in juni 2010 verbrandden veiligheidstroepen honderden Bijbels in eenzelfde maatregel in Sardasht en dit werd openlijk besproken door de staatsmedia.
Het is Iraanse christenen verboden om de bijbel af te drukken en zij moeten het boek uit het buitenland laten komen, wat wettelijk niet is toegestaan. (Human Rights Activists in Iran)