19 maart  2011 – Regime troepen zetten op grote schaal traangas in tegen betogers.

De oppositie in Iran heeft de Internationale Vrouwendag gebruikt voor meer demonstraties tegen de dictatuur. Ooggetuigen hebben gemeld dat er op 8 maart in verschillende wijken van de hoofdstad Teheran protestacties werden gehouden. Veel video’s op internet laten zien dat militairen van het regime met knuppels tegen de demonstranten optraden en dat er op grote schaal traangas werd gebruikt om de protestbijeenkomsten uiteen te drijven.

Op de centrale pleinen van de hoofdstad zette het regime een grote legermacht in, welke zeer agressief optrad om angst te zaaien. Verschillende wegen werden geblokkeerd om bijeenkomsten te voorkomen. Niettemin werden ook uit de steden Mashhad en Shiraz demonstraties gemeld. Ook daar waren er schermutselingen met troepen van het regime. Volgens berichten van Iraanse mensenrechtenactivisten werden talrijke demonstranten, waaronder veel vrouwen en meisjes, gearresteerd.