De bezettingsdichtheid van de Iranese gevangenissen is de afgelopen jaren een van de grootste problemen van gevangenen en ook sommige ambtenaren hebben problemen gemeld.

Volgens berichten is de Rajayi Shahr gevangenis in Karaj, sinds kort onder toezicht van de gevangenisorganisatie Alborz, een van de gevaarlijkste gevangenissen in Iran, met dagelijkse meldingen van verkrachting, moord en gratis verspreiding van narcotica door gevangenen.

De overbevolking in deze gevangenis dwingt gevangenen op de vloer buiten de wasruimte te slapen tot er iemand wordt vrijgelaten om zijn plaats in de cel in te kunnen nemen.
Cellenblok 6 in Hall 16 en 18 is een van de cellenblokken waar gevangenen ademhalingsproblemen hebben vanwege de overbevolkte omstandigheden. De gratis verspreiding van narcotica is een ander probleem in het cellenblok : volgens berichten wordt er dagelijks twee kilo crack (in Iran de benaming van een soort heroïne, geen cocaïne) gebruikt in dit cellenblok.

De capaciteit van dit cellenblok is 100 gevangenen, maar momenteel worden er ten minste 350 gevangenen vastgehouden. (Human Rights Activists in Iran – 21 maart 2011.)