Volgens berichten krijgt politiek gevangene Saied Masouri, die lijdt aan ernstige nek- en nierproblemen, geen medische zorg op bevel van het ministerie van Informatie.

Deze politiek gevangene lijdt aan al zes maanden aan zeer ernstige nek-, nier- en tandvleesproblemen. Hij heeft ernstige en voortdurende pijn en krijgt geen rust. Masouri heeft verscheidene malen om medische zorg gevraagd maar die wordt hem geweigerd. De voornaamste elementen achter dit gebrek aan zorg zijn de ondervragers van het ministerie van Informatie. Ondervragers maken systematisch gebruik van gezondheidsproblemen van politieke gevangene als middel voor verdere martelingen.

Dr. Saied Masouri werd in 2000 gearresteerd door de geheime dienst en werd gedetineerd in de isoleercel van de Dezful Gevangenis, de Ahwaz Gevangenis en in celblok 209 in de Evin Gevangenis. Gedurende deze jaren is hij geestelijk en lichamelijk ernstig gemarteld. Hij werd in 2002 berecht en ter dood veroordeeld. Zijn doodvonnis werd later onder internationale druk verminderd tot levenslang lager en hij bevindt zich momenteel in celblok 4, hall 12 in de gevangenis Gohardasht in Karaj, en is in uitermate slechte gezondheid. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 12 april 2011)