14 april 2011 – Meer dan 30 doden bij slachtpartij op Iraanse oppositie in Ashraf – veel levensgevaarlijk gewonden
Voorkom nog meer doden! Zorg voor medische hulp!

Bescherm weerloze burgers tegen militair geweld!

Op 8 april 2011 werd in Ashraf in Irak, op verzoek van het regime in Teheran, door een militaire legereenheid een bloedbad aangericht onder de Iraanse oppositie, dat 34 doden – waaronder acht vrouwen – en meer dan 300 gewonden eiste.

Onder de slachtoffers van het bloedbad in Ashraf zijn Nastaran Azimi (rechts) en de 20-jarige Faezeh Rajabi, wier vader in 2008 doodgemarteld werd in een Iraanse gevangenis.

Bij de aanval zijn Iraakse troepen met pantservoertuigen Ashraf binnengedrongen waarbij met automatische machinegeweren en andere vuurwapens lukraak op de kampbewoners geschoten werd. Authentieke videobeelden laten tevens zien hoe mensen door de Iraakse militaire voertuigen achtervolgd en opzettelijk overreden worden.

Meer dan 170 mannen en vrouwen hebben schotwonden opgelopen. Velen van hen zijn in levensgevaar. Dagelijks sterven ernstig gewonden omdat ze in Ashraf niet adequaat behandeld kunnen worden. Ashraf is door de strijdkrachten afgesloten van de buitenwereld en de evacuatie van gewonden wordt niet toegestaan. Teams van noodartsen mogen het kamp niet binnen. De watervoorziening van het kamp wordt steeds opnieuw afgesloten.
We willen ervoor zorgen dat

  •  onmiddellijk de nodige medische zorg wordt verleend om de gewonden van de dood te redden
  • de watervoorziening wordt hersteld
  • de militaire troepen zich uit Ashraf terugtrekken, het geweld tegen de mensen daar wordt stopgezet en dat alle ontheemde kampbewoners veilig naar Ashraf kunnen terugkeren
  • het kamp onmiddellijk met behulp van de Verenigde Naties onder internationale bescherming komt
  • Wij vragen dringend om donaties voor deze reddingsoperatie. Help ons alstublieft! Elk bedrag is belangrijk! Uw gift redt levens.
  • Wij danken allen die ons mensenrechtenwerk steunen door giften of anderszins!
     Bloedbad onder burgers in Ashraf:
    Meer dan 300 gewonden hebben medische hulp nodig.