21 april 2011 – Volgens berichten uit Kamp Ashraf in Irak verkeren verschillende van de Iraanse ballingen, die bij het op 8 april door Iraakse troepen aangerichte bloedbad ernstig gewond raakten, in kritieke toestand.

Een van hen is Gholam-Reza Khorammi. Tijdens de aanval werd de 56-jarige ingenieur aangereden door een militair voertuig en viel op de grond. Daarna werd hij door soldaten gewelddadig met de wapenstok geslagen. Als gevolg daarvan kreeg hij hersenbloeding en meerdere fracturen.

De toestand van Mohsen Khosravani (50) is ook levensgevaarlijk. De in de VS opgeleide fysicus kreeg schotwonden, toen de Iraakse troepen op 8 april op een menigte schoten die zich had verzameld op het Laleh plein in Ashraf. Hij werd in borst en buik geraakt en liep ernstige inwendige verwondingen op. Mohsen Khosravani ligt momenteel op de intensive care van een ziekenhuis in Bagdad.

De toestand van de 38-jarige Bahman Attighi is ook kritiek. Hij werd in de rug geschoten. Door letsel aan de wervelkolom raakten zijn benen verlamd. De wond is ontstoken. Hij ligt in een ziekenhuis in de provinciestad Baquba, waar hij niet adequaat verzorgd kan worden, en ligt sinds 17 april in coma.
De bewoners van kamp Ashraf hebben opnieuw een beroep gedaan op de VS om de gewonden te evacueren naar een nabijgelegen Amerikaanse militair hospitaal om verdere sterfgevallen te voorkomen. Voor verschillende gewonden dreigt permanente schade aan de gezondheid, want ze kunnen in Ashraf niet voldoende behandeld worden, aangezien de Iraakse autoriteiten al twee jaar verhinderen dat het kamp van medicijnen en medische apparatuur wordt voorzien.

Op 8 april 2011 hebben Iraakse troepen op verzoek van Teheran een bloedbad aangericht in Kamp Ashraf (ten noordoosten van Bagdad), de thuisbasis van de Iraanse oppositie. Bij de vooraf geplande militaire aanval werden 34 burgers – waarvan van acht vrouwen – gedood en meer dan 300 inwoners van Ashraf gewond, de meesten liepen schotwonden op.