Volgens berichten zit de politieke gevangene Arjang Davoudi al 10 dagen in eenzame opsluiting in cellenblok 1, dat wordt gebruikt om gevangenen te martelen.

Hij werd op 24 april vanaf hal 4 overgebracht naar een isoleercel in cellenblok 1 van de Gohardasht gevangenis in Karaj. Zijn overplaatsing naar eenzame opsluiting heeft geen duidelijke redenen, maar is waarschijnlijk om druk op hem uit te oefenen door hem onder middeleeuwse omstandigheden te plaatsen. Davoudi mag geen enkele vorm van contact met zijn familie hebben, ook geen bezoek achter glas en vanaf 2 december 2010 ook niet via de telefoon …

Zijn familie hoort al bijna zes maanden niets over hem en is uiterst bezorgd over zijn toestand. Ze zijn naar diverse overheidsinstellingen gegaan om naar hem te informeren, maar geheimagenten lieten zijn vrouw naar de inlichtingendienst komen en ondervroegen haar in plaats van haar vragen te beantwoorden.

Ze dreigden dat als ze met de media over de situatie van haar man zou praten, zij met de gevolgen kennis zou maken. (mensenrechten- en democratieactivisten in Iran – 4 mei 2011)