21 mei 2011 – Het Iraanse regime heeft 8 vrouwelijke politieke gevangenen, sommigen zijn familie van bewoners van kamp Ashraf, van de Qarchak gevangenis in Varamin overgeplaatst naar de Evin gevangenis.

De namen van deze gevangenen zijn Shabnam Madadzadeh, Maryam Haji Loui, Maryam Akbari Monfared, Masoumeh Yavari, Kobra Banazadeh Amirkhizi, Motahareh Bahrami, Mahvash Sabet, en Fariba Kamal Abadi.

Eerder al waren ze overgeplaatst van de Gohardasht gevangenis in Karaj naar Qarchak. Ze zijn inmiddels naar de beruchte Evin gevangenis in Teheran gebracht.
Qarchak, dat vroeger een groot kippenhok was, mist de meest fundamentele faciliteiten zoals airconditioning en hygiënische voorzieningen. Meer dan 300 gevangenen zitten in cellen die er normaal gesproken slechts 100 zouden kunnen bevatten.

Sommige familieleden, die een bezoek brachten aan politieke gevangenen, noemden de gevangenis een “tweede Kahrizak,” daarbij verwijzend naar het dodenkamp van het regime in Kahrizak waar een aantal demonstranten door foltering zijn gedood.