Er is opnieuw een studente van de Universiteit van Mazandaran verbannen vanwege haar geloof.

Delara Darabi, die bezig was aan het achtste semester van haar studie natuurkunde aan de Universiteit van Mazandaran en in de voorbije vier jaar geen enkele keer om politieke of disciplinaire redenen ter verantwoording was geroepen, werd door het Disciplinaire Comité van de universiteit ontboden en kreeg te horen dat het haar verboden was nog langer colleges te volgen.

‘Delara had,’ aldus iemand die de studente uit Sari goed kent, ‘in de voorbije vier jaar op alle universiteitsformulieren ingevuld dat ze aanhangster was van het baha’i-geloof, maar toen ze een tijdje geleden werd ondervraagd door universiteitshoofden en ze verklaarde dat ze een baha’i was, werd haar verteld dat ze voorlopig geen colleges meer mocht volgen.’
‘Ze werd daarna voortdurend ontboden door de Beschermingsafdeling van de Universiteit van Mazandaran en uiteindelijk verbannen van de universiteit.’

Volgens dit bericht is deze week het definitieve bevel tot haar verbanning uitgevaardigd, maar heeft haar familie geen schriftelijk bevel betreffende het besluit van de universiteit ontvangen, hoewel de zaak door hen onafgebroken wordt gevolgd. (Comité van Mensenrechtenreporters in Iran – 24 mei 2011)