Veiligheidsdiensten en geheimagenten zijn de woningen binnengevallen van een groot aantal van de leidinggevenden van de Baha’i Vrije Universiteit van de Natuurwetenschappen (BIHE) waarbij velen van hen gearresteerd werden. Deze arrestaties zijn nog steeds aan de gang; welingelichte bronnen hebben de arrestatie van 12 personen tot nu toe bevestigd.

De namen van de gedetineerden zijn: Vahid Mokhtari, Mahmoud Badavam, Ramin Zibayi, Amir Houshang Amir Tabar, Foad Moqadam, Shahin Negari, Soheil Qanbari, Kamran Mortezayi, Afrouz Farmanbardari, Mehran Behmardi, Amanallah Mostaqim. De arrestatie van Navid Assadi is nog steeds niet bevestigd.

De huizen van Rohollah Haq Projeh, Hassan Momtaz, Sina Rahimi en Enisa Rahimi, Houshang Meisaqian, Shahnaz Samiei, de heer Taleie en Tolo ‘Golkar werden ook doorzocht.

De arrestaties en huiszoekingen vonden plaats in Teheran, Isfahan, Shiraz, Zahedan en andere steden. Alleen al in het huis van Amanallah Mostaqim in Shiraz werden 12 zakken vol met boeken en persoonlijke spullen in beslag genomen. De gedetineerden zijn leidinggevenden van de Vrije Universiteit van Natuurwetenschappen, die banden heeft met de Baha’i gemeenschap in Iran, welke werd opgericht in reactie op de schending van het recht op onderwijs van de Bahá’í in Iran. (Comité van Mensenrechtenreporters in Iran – 22 mei 2011)