Mansour Osanlu, het hoofd van de vakbond van de busmaatschappij Teheran en omstreken, die enkele dagen in het ziekenhuis was opgenomen voor een hart-onderzoek, moest op 21 mei terug naar de gevangenis, ondanks het feit dat verdere medische behandeling noodzakelijk was.

Zijn vrouw Parvin Osanlu zei: “Omdat de omstandigheden in de gevangenis slecht zijn voor zijn gezondheid, hebben wij de officier van justitie herhaaldelijk verzocht om hem vanuit het ziekenhuis naar huis te laten gaan waarbij hij onder huisarrest geplaatst zou kunnen worden. Ik heb zelfs aangeboden om veiligheidsagenten (voor de bewaking van de woning) te huisvesten als Mansour naar huis kwam. De artsen hebben gezegd dat hij een aangepast dieet moet volgen en veel groenten en fruit moet eten en in een omgeving zonder stress moet verblijven. Aan geen van deze voorwaarden kan in de gevangenis worden voldaan”.

“Ik sprak met de Officemanager van de gevangenisorganisatie, maar ik kreeg helaas noch een positief, noch een negatief antwoord en zaterdag is hij teruggebracht naar de gevangenis. (Internationale Campagne voor Mensenrechten in Iran – Farsi Service – 25 mei 2011)