15 juni 2011 – “Onder de indruk van de moed van de Iraniërs, die zich blijven verzetten tegen  hen die ze tot zwijgen proberen te brengen”.

De Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Iran op 13 juni in een verklaring verzocht om alle demonstranten, die de vorige dag waren vastgenomen, vrij te laten. Twee jaar na de massaprotesten van 2009 hadden zich op 12 juni in Teheran veel mensen verzameld om te protesteren tegen het regime. Volgens ooggetuigen werden hierbij honderden demonstranten gearresteerd.

De Britse regering eiste ook de vrijlating van alle gevangenen in Iran die de afgelopen twee jaar werden gearresteerd  omdat ze gebruik hebben gemaakt van hun recht op vrije meningsuiting en vergadering. Bovendien roept de verklaring op tot een onmiddellijk onderzoek naar de omstandigheden van de dood van twee politieke gevangenen, Hoda Saber en Haleh Sahabi.