13 juni 2011 –

Volgens ooggetuigen is op 12 juni politie en militie van het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran opnieuw met geweld opgetreden tegen demonstranten. Ze gebruikten wapenstokken en stroomstootstokken om protesten tegen het regime te verhinderen. Honderden demonstranten werden gearresteerd. Talloze mensen gingen, twee jaar na de massaprotesten van 2009, weer de straat op.

In Teheran werden door het regime duizenden politieagenten en militairen ingezet, die met knuppels op de demonstranten insloegen. In het centrum van de hoofdstad en bij de belangrijkste toegangswegen waren volgens ooggetuigen verscheidene speciale eenheden gestationeerd. Met geweren en stroomstootstokken gewapende motorpolitie patrouilleerde in de straten.  In de Vali-Asr straat en rond het Vanak plein in het noorden van Teheran vonden botsingen en tal van arrestaties plaats.