Volgens berichten zal de gevangen blogger Mohammad-Reza Pourshajari (Siamak Mehr) woensdag 22 juni berecht worden door afdeling 209 van het Hof van Karaj op beschuldiging van het schrijven van artikelen en het uiten van zijn mening in zijn weblog ‘Bericht aan Iran’.

Ondervragers van de inlichtingendienst, de officier van justitie van Karaj, en de onderzoeker van de Revolutionaire rechtbank van Karaj hebben hem en zijn familie verteld dat hij in de rechtszaal ter dood zal worden veroordeeld.

Ondervragers van de inlichtingendienst hebben meerdere aanklachten tegen hem ingediend. Hij werd voor de eerste aanklacht veroordeeld tot 3 jaar gevangenis en in de tweede zaak zal hij wegens zwaardere beschuldigingen berecht worden.

Mohammad-Reza Pour Shajari werd op 12 september 2010 gearresteerd na zwaar te zijn mishandeld door veiligheidsagenten. Hij werd meegenomen naar het Sepah cellenblok, die wordt gerund door de Inlichtingendienst. De blogger onderging zware martelingen en ook een aantal schijnexecuties. De druk op hem was zodanig dat hij in de gevangenis heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij zat wekenlang in eenzame opsluiting in het Sepah cellenblok en werd vervolgens overgebracht naar het geïsoleerde cellenblok 6, waar hij een maand verbleef zonder gelucht te worden en zonder de minimale voorzieningen.

Hij werd onlangs overgeplaatst naar hal 12 van cellenblok 4 in de Gohardasht (Rajayi Shahr) gevangenis. Pourshajari mocht de afgelopen negen maanden geen bezoek ontvangen van zijn familie en mocht alleen maar drie korte telefoongesprekken met hen hebben. (Mensenrechtenactivisten in Iran – 19 juni 2011)