Mahnaz Mohammadi, documentaire maakster en vrouwenrechtenactiviste, is gearresteerd.

Volgens de berichten is zij gearresteerd nadat vanochtend veiligheidsagenten haar huis waren binnengevallen. De identiteit van de agenten en de reden van haar arrestatie zijn niet duidelijk.

Andere berichten zeggen weer dat deze vrouwenrechtenactiviste en fotografe Maryam Majid naar de Evin gevangenis, celblok 2a Sepah zijn gebracht.
Mahnaz Mohammadi is eerder gearresteerd gedurende de demonstraties na de verkiezingen op 30 juli 2009, gelijktijdig met regisseur Jafar Panahi, Rokhsareh Qaem Maqami en een groep andere filmmakers op Teheran’s begraafplaats Behesht Zahra.

Ze waren daar heen gegaan om hun eer te bewijzen aan degenen die gedood waren tijdens de protesten. Zij was ook gearresteerd op 8 maart 2008 tijdens een bijeenkomst voor vrouwenrechtenactivisten buiten het Revolutionaire Hof, welke werd gehouden in protest tegen de druk op deze activisten en de talloze dagvaardingen van veiligheidsinstellingen.
‘Shadow-less Women’ is haar meest bekende werk waarvoor zij talloze prijzen heeft ontvangen binnen en buiten Iran. Onlangs maakte zij samen met Rakhshan Bani Etemad ‘We are half of the Iran Population’, over de eisen van vrouwen voor de presidentsverkiezingen.

Maryam Majd, de enige fotograaf in Iran die is gespecialiseerd in sport, is ook gearresteerd afgelopen vrijdag juist toen zij op het punt stond naar Duitsland af te reizen, om samen te gaan werken met Petlanderz, een voormalig speelster uit de Duitse nationale competitie vrouwenvoetbal. Ze werd tegengehouden door veiligheidsagenten op vliegveld Khomeini in Teheran en direct gearresteerd. Er zijn berichten dat ze in slechte gezondheid verkeerd in de Evin gevangenis
(Commissie Rapporteurs van Mensenrechten in Iran –26 juni 2011)