Volgens berichten verkeert de gevangene Hassan Hosseinpour in kritieke toestand na een verblijf van 45 dagen in een isoleercel in het beruchte celblok 1 in de gevangenis van Gohardasht in Karaj.

Deze 30-jarige gevangene werd in opdracht van gevangenisfunctionarissen door een gevangenisbende gemolesteerd, omdat hij had geprotesteerd tegen de onmenselijke en ondraaglijke omstandigheden in de gevangenis. Hosseinpour werd met een scherp voorwerp op zijn hoofd, handen en rug geslagen, waardoor hij ernstig gewond raakte en kneuzingen aan het hoofd opliep.

Hij werd naar de ziekenafdeling gebracht en gehecht, maar daarna in een isoleercel in celblok 1 gegooid voordat hij volledig genezen was.

Hosseinpour verzocht na een paar dagen van hevige pijn in de isoleercel overgebracht te worden naar de ziekenafdeling, maar werd vervolgens door gevangenbewaarders meegenomen naar de martelkamer onder de keuken in zaal 3 in celblok 1. In dit vertrek is geen veiligheidscamera aanwezig zoals in andere cellen. Hij kreeg daar zulke harde stokslagen dat zijn wonden weer opengingen en hij opnieuw begon te bloeden. Hij zit inmiddels ruim 45 dagen in een isoleercel en zijn wonden zijn ontstoken geraakt. Hij verkeert in kritieke toestand.

Hassan Hosseinpour werd in 2006 gearresteerd en aanvankelijk vastgehouden in het detentiecentrum in Shahpour. Hij is ter dood en tot 21 jaar gevangenis veroordeeld. Hem werd het recht op een advocaat in de rechtbank ontzegd. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 27 juni 2011)