Peiman Karimi Azad verklaarde dat hij in honger- en medicijnenstaking was na geslagen te zijn door een medicus in het Evin-gevangenisziekenhuis.

Volgens de berichten werd deze politieke gevangene, die onlangs voor de tweede keer veroordeeld werd wegens belediging van het hoofd, geslagen door een medicus omdat hij in het ziekenhuis met een vrouwelijke politieke gevangene gepraat had.

 

Nadat hij een klacht tegen de medicus ingediend had, werd hij gedagvaard voor de rechtbank in de Evin-gevangenis en daarbij geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen.
Deze politieke gevangene, die op 27 december 2009 gearresteerd werd, ging in honger- en medicijnenstaking wegens de ondergane gewelddadige behandeling en omdat zijn  insulinedosissen gereduceerd werden. (Human Rights Activists in Iran – 11 juli 2011)