Volgens berichten is een burgerrechtenactivist in beroep veroordeeld tot vier en een half jaar gevangenis door de 54-e afdeling van het Hof van Beroep in Teheran. Hij was eerder door de 28-e afdeling van de Revolutionaire Rechtbank veroordeeld tot zeven jaar gevangenis.

De heer Seyed Javad Massoumi Koochsafehani werd beschuldigd van belediging van heiligheden en van samenzwering met als doel misdaden te begaan tegen de veiligheid van het land.

Hij werd tijdens de protesten op 9 februari 2010 in zijn huis gearresteerd door veiligheidsagenten van de Revolutionaire Garde, samen met zijn vrouw, en werd overgebracht naar het Sepah cellenblok 2A in de Evin gevangenis. Koochsafehani werd na meer dan een maand vrijgelaten tegen een borgsom van 70 miljoen Toman (ongeveer 70.000 dollar) prima. (Mensenrechtenactivisten in Iran – 3 juli 2011)