In het kader van de voortdurende maatregelen van het veiligheidsapparaat tegen Baha’i’s zijn in Isfahan en Yakan in Birjand meer dan tien mensen opgepakt.

Volgens berichten klopten agenten van de veiligheidsdienst in Isfahan in de avond van dinsdag 12 juli aan bij het huis van Navid Parvini. Er was op dat moment een religieuze plechtigheid gaande, het zogeheten ‘Feest’. Ze doorzochten het huis van Navid Parvini, namen zijn computer, boeken en religieuze geschriften in beslag en arresteerden hem en zijn vrouw Negar Sobhanian. Daarnaast werden Keivan Dehqani, Farshi Bedakhsh en een aantal andere Baha’i’s (ongeveer twaalf mensen), die eveneens bij de plechtigheid aanwezig waren, gearresteerd en naar een onbekende locatie overgebracht.

Afsaneh Ferdusian, de vrouw van Keivan Dehqani, die met haar kinderen van vier jaar en van negen maanden oud bij de plechtigheid was, werd [door veiligheidsagenten] met een taxi naar huis gestuurd omdat haar kinderen huilden. Ze kregen te horen dat ze moest wachten op een telefoontje van hen.

Er zijn tot dusver geen nadere gegevens bekend over de toestand en verblijfplaats van de gedetineerden.

In Birjand verschaften agenten van de inlichtingendienst zich toegang tot het huis van Saied Mokhtari, een Baha’i-aanhanger. Na zijn huis te hebben doorzocht en zijn persoonlijke en religieuze bezittingen in beslag te hebben genomen, arresteerden ze hem en namen ze hem mee naar een onbekende locatie.

De agenten gingen vervolgens naar zijn winkel en namen daar zijn computer en een aantal documenten in beslag. (Human Rights Activists in Iran – 14 juli 2011)