De politieke gevangene Reza Jushan is volgens berichten ondanks zijn kritieke toestand overgebracht naar een isoleercel in de gevangenis van Gohardasht in Karaj.

Op zaterdag 6 augustus werd Reza Jushan rond tien uur ’s morgens meegenomen naar de afdeling van de inlichtingendienst in de gevangenis van Gohardasht, waar hij werd mishandeld door Faraji Nejad, het hoofd van deze afdeling. Daarna werd hij in een isoleercel gegooid. Reza Jushan werd op 3 augustus getroffen door een hartaanval, maar agenten van het ministerie van Inlichtingen verhinderden dat hij werd overgebracht naar een medische instelling. Het ontbreken van medische zorg en de omstandigheden in een isoleercel kunnen ernstige gevolgen hebben voor zijn gezondheid.

De familie Jushan hoorde van de hartaanval van hun zoon en belde vanmorgen naar de gevangenis om te vragen hoe het met hem was en of ze hem mochten bezoeken, maar werd bot bejegend en geschoffeerd door Faraji Nejad.

Behalve Reza Jushan zitten er op dit moment nog vijf andere gevangenen, Behrouz Javid Tehrani, Mohammad-Ali Mansouri, Saleh Kohandel, Farzad Madadzadeh en Arjang Davoudi, vast in isoleercellen in cellenblok 209 in de Evin-gevangenis en het Sepah-cellenblok in de gevangenis van Gohardasht in Karaj. Hoe het met hen gaat sinds ze daarnaar zijn overgebracht, is onbekend. (Human Rights and Democracy Activists  in Iran – 9 augustus 2011)