Twee Koerdische politieke gevangenen, Ali Afshari en Mohammad Abdollahi, zijn door een rechtbank in Orumieh ter dood veroordeeld wegens het in gevaar brengen van de nationale veiligheid en het voeren van oorlog tegen God.

Volgens dit bericht werd Ali Afshari op 14 december 2010 in Mahabad opgepakt en daarna opgenomen in een ziekenhuis vanwege de verwondingen die hij bij zijn arrestatie had opgelopen. Hij werd vervolgens overgebracht naar de Centrale Gevangenis in Orumieh en door de Revolutionaire Rechtbank van Orumieh ter dood veroordeeld wegens het voeren van oorlog tegen God, het in gevaar brengen van de nationale veiligheid en samenwerking met een Koerdische partij die zich verzet tegen het Iraanse regime. Mohammad Abdollahi, die eerder al ter dood veroordeeld was, werd vorig jaar opgepakt in Bukan en door de Revolutionaire Rechtbank van Orumieh ter veroordeeld wegens het in gevaar brengen van de nationale veiligheid, het voeren van oorlog tegen God en samenwerking met een Koerdische partij die zich verzet tegen het Iraanse regime.

Naast Ali Afshari en Mohammad Abdollahi zitten op dit moment nog 13 andere Koerdische politieke gevangenen in een dodencel.
(Campaign in Defense of Political and Civil Rights Prisoners – 14 augustus 2011)