Volgens berichten hebben bewakers van de gevangenis Gohardasht politieke gevangenen in cellenblok 6 aangevallen en mishandeld.

In de afgelopen dagen zijn de mishandelingen van Koerdische politieke gevangenen in cellenblok 6 toegenomen en er wordt steeds meer druk op hen uitgeoefend. Dit gebeurt op bevel van de assistent-directeur van de gevangenis. Politieke gevangenen Mohammad Barqi en Kamal Malayi werden ernstig mishandeld en andere politieke gevangenen in het cellenblok werden uitgescholden, vernederd en bedreigd.

Momenteel wordt een aantal Koerdische politieke gevangenen in cellenblok 6 gedetineerd naast gevaarlijke criminelen. Een aantal namen van deze gevangenen zijn Anvar Khezri, Kamran Sheikhi, Hadi Amini, Jahangir Sohrabi, Mohammad Barqi, Parviz Osmani, Layeq Kordpour, Kamal Malaie en Ramezan Seyedi. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – Aug. 24, 2011)