De politieke gevangene Farah Vazehan verkeert in slechte fysieke toestand. Ze werd afgelopen zondag naar een ziekenhuis vervoerd nadat haar toestand was verslechterd, maar werd naar verluidt teruggebracht naar de gevangenis omdat het hoofd van het ziekenhuis haar vanwege een tekort aan bedden weigerde op te nemen.

Farah Vazehan, die diverse aandoeningen heeft, werd in december 2009 opgepakt tijdens de Ashura-protesten en ter dood veroordeeld door de Revolutionaire Rechtbank. Haar vonnis werd in beroep nietig verklaard en haar zaak werd verwezen naar de 28-ste afdeling van de Revolutionaire Rechtbank onder leiding van rechter Moqiseh, die haar veroordeelde tot 15 jaar gevangenisstraf wegens ‘vijandschap jegens God’.

Farah Vazehan lijdt aan een hartkwaal en heeft een speciale behandeling in een ziekenhuis buiten de gevangenis nodig. Hoewel er beloften zijn gedaan aan haar familie, heeft ze geen medisch verlof gekregen. Farah Vazehan krijgt op de ziekenafdeling van de gevangenis om de twee dagen pijnstillers ingespoten, maar zelfs dat is soms niet genoeg om haar pijn te verzachten. (Human Rights Activists in Iran – 24 augustus 2011)