Volgens berichten is Vahid Banayi, een Derwish uit de stad Kovar in de provincie Fars, beschoten en drie dagen later overleden in een ziekenhuis in Shiraz.

Farshid Yadollahi, een van de advocaten van de Derwishen, zei in een interview met Radio Farda dat er tijdens de onlusten in Kovar vier mensen gewond waren geraakt; een van hen, geïdentificeerd als Vahid Banayi, stierf in het ziekenhuis. Ook de website Majzoubain Nour [die banden heeft met de Derwishen] meldde dat ‘Vahid Banayi, die werd beschoten door veiligheidstroepen, stierf om 18.30 op 6 september na drie dagen in het ziekenhuis’.

Drie andere Derwishen, geïdentificeerd als Ibrahim Fazli, Asghar Karimi en Mohammad-Ali Sa’di, zijn gewond geraakt door de kogels van de veiligheidstroepen en bevinden zich in kritieke toestand in het ziekenhuis. (Website Radio Farda, Human Rights and Democracy Activists in Iran – 7 september 2011)