Volgens berichten is er geen informatie over de toestand van vijf politieke gevangenen die zijn overgebracht naar isoleercellen in cellenblok 209 in de Evin Gevangenis, beheerd door de geheime dienst.
Op 3 augustus werd politiek gevangene Arjang Davoudi naar cellenblok 4 in Gohardasht – Rajayi Sjah – Gevangenis gehaald en vervolgens overgebracht naar een isoleercel in cellenblok  209 in Evin. De eerste twee dagen na zijn overplaatsing werd hij onderworpen aan ernstige martelingen die leidden tot bloedende oren.

Deze politieke gevangene heeft geen familiebezoek en telefoon mogen hebben sinds zijn overplaatsing naar cellenblok  209 en er is geen informatie over zijn toestand.

Sinds zijn overplaatsing heeft de familie van Arjang Davoudi heeft verschillende malen het kantoor van de openbare aanklager en de Evin Gevangenis bezocht om meer informatie over zijn situatie, maar de openbare aanklager van Teheran, Abbas Jafari Dolat Abadi, heeft geweigerd hen te zien of te spreken.

Er is ook geen nieuws over de toestand van politieke gevangenen Behrouz Javid Tehrani, Mohammad-Ali Mansouri, Saleh Kohandel en Farzad Madadzadeh die vanuit de gevangenis Gohardasht op 28 juli plotseling naar cellenblok 209 werden overgeplaatst. Zij hebben niet mogen telefoneren en geen familiebezoek mogen ontvangen. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 30 aug. 2011)