Alborz Nourani, die in 2010 begon aan zijn studie computerkunde aan de technologische Sharif Universiteit, is van deze universiteit verwijderd omdat hij ‘het baha’i-geloof aanhangt’.

Naar verluidt is het voor deze student vanaf 23 augustus ‘verboden’ om de officiële onderwijswebsite van de Sharif Universiteit op te gaan en heeft hij in een gesprek met universitaire functionarissen te horen gekregen dat het ‘bevel voor zijn verbanning afkomstig was van hogere functionarissen’, en dat hij naar de afdeling Studentenselectie van het ministerie van Wetenschap [ministerie van Hoger Onderwijs] moest gaan.

Aldaar vertelde het hoofd van deze afdeling, dr. Nourbakhsh, hem botweg dat hij van de universiteit is verbannen omdat hij ‘het baha’i-geloof aanhangt’.
Sama Nourani, een broer van Alborz Nourani, die van de Sahand Universiteit in Tabriz werd verbannen, zit op dit moment in celblok 350 van de Evin-gevangenis zijn gevangenisstraf van een jaar uit. Sama Nourani werd op 2 maart 2010 gearresteerd en zat 56 dagen gevangen in celblok 2A omdat hij had geïnformeerd naar de reden van zijn verbanning en actie had gevoerd om te wijzen op het recht op onderwijs. (Committee of Human Rights Reporters – 1 september 2011)